Zomaar een bericht dat mij opviel

Bron: RTLNieuws
“RTL Nieuws publiceert de nieuwste Cito-scores van de basisscholen. Eerder maakte staatssecretaris Dekker de scores tot en met 2012 openbaar, nu zijn ook de meest recente resultaten, uit 2013, vrijgegeven. De scholen in gemeente Stichtse Vecht scoren het hoogst.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws naar alle gemeenten met meer dan 20 basisscholen. Samen met onderwijssocioloog Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht ontwikkelde RTL Nieuws een methode om de resultaten van verschillende toetsen te vergelijken. Ook scholen in Sittard-Geleen en Breda scoren hoger dan andere scholen met vergelijkbare leerlingen.”

Tegenwoordig is het gelukkig ook beter geregeld. Voor zover ik weet kon je in mijn tijd geen citotoets oefenen, terwijl daar nu diverse aanbieders van zijn. Ook online leren wordt steeds eenvoudiger.

Linkbuilding trucs? Neuh, gewoon netwerken eigenlijk.

Linkbuilding. Een veelgehoord onderwerp binnen de zoekmachine optimalisatie branche. Er is en wordt ook indrukwekkend veel over geschreven. Te veel. Het is geen truc. Ook geen scam. Het is noodzakelijk om te ranken in Google, maar niet zo technisch als iedereen denkt.

Roy Huiskes, aka Chapter42, geeft daarom een heel mooi (beknopt) overzichtje van wat linkbuilding in 2012 nou eigenlijk is: netwerken. That’s all there is to it.