Custom variabelen met Google Analytics voor WordPress

Zoals vele andere blogs gebruik ik ook de Google Analytics Plugin for WordPress van Yoast. Makkelijk te installeren en configuren en voorzien van de meeste basisfuncties die Google Analytics heeft te bieden. Standaard zitten er ook een aantal custom variabelen in, zoals het meten van hits per auteur, etc. Wil je echter gebruik maken van eigen custom variabelen, dan moet je net even een stapje extra zetten en een eigen functie programmeren.

Continue reading

SEO is niet de heilige graal voor online succes

Vanavond heb ik sinds lange, lange, hele lange tijd eindelijk weer eens tijd voor mezelf. Dat betekent dat ik ook weer de radioshow van Nederlandse bodem over internet marketing “State of Search” heb kunnen bijwonen, de show van Bas van den Beld en Roy Huiskes. Inhoudelijk altijd sterk, met vrijwel elke show wel een goede ‘gastspreker’ aan boord om alle hete topics van de afgelopen week weer eens de revue te laten passeren. Een aanrader dus. Kijk ook rustig op itunes voor de podcasts van de afgelopen shows.

Reden van deze blog is eigenlijk een discussie over LDA (latent dirichlet allocation) die gestart is vanwege een onderzoek door SEOMoz. In het kort: LDA is in principe niets anders dan de semantiek van woorden in een bepaalde context. Dus op basis van een stuk tekst kan bepaald worden waarover deze gaat en op welke termen deze tekst vindbaar zou moeten zijn, ongeacht of deze termen in de tekst staan.

Continue reading