Waarom staat Plasterk ter discussie?

Verraders. Van de ergste soort. Plasterk en zijn vriendjes bij de AIVD en het openbaar ministerie. Liegende verraders zelfs. Dubbel zo erg. De mensen die de Nederlandse burger moeten beschermen. Zij, die er voor ons zijn; die wij hebben gekozen om ons te vertegenwoordigen en vooruit te helpen in en met dit land. Gewoon even de gegevens van 1.800.000 Nederlanders weggegeven aan onze Amerikaanse ‘vrinden’ van de NSA. Vraag en aanbod, ruilhandel.

Dat er überhaupt nog discussie is over zijn functioneren in de 2e kamer. Onbegrijpelijk. Hoewel ik al niet begrijp dat Amerika zó makkelijk wegkomt met de grootste spionagepraktijken in de historie, bij vriend en vijand, snap ik al helemaal niet dat een leugenaar en verrader als Plasterk “ter discussie” staat. Wég met die man. Opzouten.

Google Instant – Instantly meer advertentie inkomsten, ja.

Google Instant, wie heeft er de afgelopen dagen niet over gelezen. Het ene na het andere (nieuws)blog publiceerde er lustig op los, naarstig op zoek naar die bezoekers die er tevens meer over willen lezen om op die manier extra advertentie inkomsten te genereren. Precies, advertentie inkomsten. Geld verdienen. De basis van elke onderneming. Zowel Google als de blogs die elke stap van Google gebruiken om ook meer inkomsten te genereren. Een model die de kwaliteit van het internet behoorlijk aantast.

Hoewel ik de zakelijke zijde van het online medium prima snap, zie ik ook dat juist deze zijde de kwaliteit van het internet op veel vlakken negatief beinvloed. Google Instant, resultaten on the fly, wat mij betreft een zeer vernuftig stukje techniek. En hoewel ik Google waardeer om hun technologische mogelijkheden, lijkt het toch allemaal steeds minder om de zoekervaring te gaan en meer om de winst. Ik lees veel verhalen over de nieuwe kansen op het gebied van de long tail.

Google Instant zou de Long Tail weer nieuw leven inblazen. Mijn kijk is echter net iets anders. Door de bezoekers namelijk direct te voorzien van resultaten en suggesties wordt de kans dat een zoeker zelf nog de moeite neemt om een zoekterm te verzinnen steeds kleiner. En juist deze zoektermen behoren tot de long tail, die termen waar af en toe eens iemand op zoekt, maar in grote getalen toch zorgen voor een stabiel aantal bezoekers en inkomen. Wie zoekt er nog op barbeque met een Q als Google standaard al barbecue met een C toont? Nu Google zelf suggesties voorschotelt zullen bezoekers steeds vaker daarvoor kiezen. Oftewel, Google bakent de ‘search environment’ kunstmatig af, met als gevolg dat ze het speelveld steeds steviger in handen hebben, advertenties beter kunnen afstemmen en ‘waardeloze’ SERPS zonder advertenties kunnen voorkomen. Niet alleen zullen ze hiermee meer advertenties tonen, ook het aantal gebruikte zoektermen wordt stabiel, waardoor concurrentie toeneemt en de prijs per klik toeneemt. 1 + 1 = 3 en Google’s inkomen zal weer met een aantal procenten stijgen.
Continue reading

Alles over Google’s nieuwe merkenbeleid op SMT

Ook benieuwd hoe het nieuwe merkenbeleid van Google in elkaar steekt? Welke juridische mogelijkheden en vooral ook onmogelijkheden dit nieuwe beleid met zich meebrengt? 14 september gaat het nieuwe beleid in en wanneer je hier meer over wilt weten kan ik je aanraden om naar de eerstvolgende Search Marketing Thursday (SMT) te gaan. Deze is op 23 september a.s en start om 16.00 met een zeer interessant programma.

Continue reading

301 Permanently Moved

Jazeker, vorige week zaterdag eigenlijk al. Verhuisd, naar ons nieuwe onderkomen, hemelsbreed 500 meter verderop. Toch een wereld van verschil. Van 200M3 naar 450M3 inhoud. Van 90m2 woonoppervlak naar 155m2 woonoppervlak. En van 100 flesjes bier in de koelkast, naar 10. Want god, die klusavonden, die waren, buiten het harde werken om, ook vooral gezellig. En geen tuin meer die elke herfst helemaal vol ligt met bladeren, dus bye bye bladblazer. Elk jaar kilo’s blad aanharken, bij elkaar blazen en wegbrengen is nu passe!

Continue reading

#ISMI10 een groot succes – bekijk de presentaties

Voor hen die niet aanwezig waren op het eerste Indenty Search Marketing Insights hierbij een post met links naar alle op dit moment beschikbare presentaties. Het event, met zo’n 175 tot 200 bezoekers geen onverdeeld succes, is de afgelopen 4 weken vormgegeven en tot leven gekomen. Met sprekers van Google, Jaludo, Onetomarket, Yonego, Goodmoodkid en Indenty was het programma perfect gevuld. Door een sterke focus op SEO zijn alle facetten van SEO, zoals ranking factoren, updates, linkbuilding, local seo en de combinatie hiervan met Google analytics de revue gepasseerd. Ook enkele tips en trucs op het gebied van SEA zijn besproken. Hieronder heb ik alle op dit moment beschikbare presentaties geplaatst. Ik ben benieuwd naar wat jullie er van vonden! Continue reading

Spreken op Indenty Search Marketing Insights 2010

Aankomende donderdag, 17 juni 2010, om 13.00 gaat het nieuwe search congres “Search Marketing Insights” van Indenty van start. Naar aanleiding van mijn bezoek aan de Londen SMX afgelopen maand, alsmede de inhoud van sessies op de congressen SMX Seattle en SES Toronto, is het congres vormgeven. Met een keynote van Google en zes inhoudelijke search presentaties van top Nederlandse SEO’s en sprekers kan het haast niet anders of het moet een succes worden. Mocht je er nog bij willen zijn, wees dan snel, er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar in het Planetarium te Amsterdam. Meld je aan op de website van Indenty.

Hieronder kort het programma tijdens de middag.
Continue reading

Get 15% discount for SMX Advanced London 2010

Next week, on 17/18th of May, one of the biggest and most complete conferences in the world of search marketing will take place: the Search Marketing Expo Advanced in London. Two days, chockfull of presentations and sessions about the latest news, tips and tricks from the land of search engines. So if you always wanted to know all the ins and out of the world of search engine marketing, this is your chance to go and get a 15% discount. Keep on reading and head to the bottom of this post for your discount-code.

Continue reading

SMX London ’10 – Berkowitz (Wolfram|Alpha) as keynote speaker

Third Door Media today announced that Barak Berkowitz, Managing Director of Wolfram|Alpha the award winning “Computational Knowledge Engine.” will be keynote speaker at SMX Advanced London 2010.

Barak Berkowitz: from Macy’s to Go Network to Wolfram|Alpha

Barak Berkowitz has been a leader in the technology revolution for over 30 years.  He is currently the Managing Director of Wolfram|Alpha, the award winning “Computational Knowledge Engine.”

Continue reading