301 Permanently Moved

Jazeker, vorige week zaterdag eigenlijk al. Verhuisd, naar ons nieuwe onderkomen, hemelsbreed 500 meter verderop. Toch een wereld van verschil. Van 200M3 naar 450M3 inhoud. Van 90m2 woonoppervlak naar 155m2 woonoppervlak. En van 100 flesjes bier in de koelkast, naar 10. Want god, die klusavonden, die waren, buiten het harde werken om, ook vooral gezellig. En geen tuin meer die elke herfst helemaal vol ligt met bladeren, dus bye bye bladblazer. Elk jaar kilo’s blad aanharken, bij elkaar blazen en wegbrengen is nu passe!

Ik ben geen klusser. Ik heb twee linkerhanden en mijdt in principe alles wat met andere gereedschappen moet gebeuren dan een boor, schroevendraaier, hamer en plamuurmes. Dus ja, een plankje aan de muur, paar spijkers tikken en wat gaten dichten met plamuur is geen probleem. Maar het plaatsen van vloerverwarming, CV’s, kookgroepen, waterleidingen, wanden, tegels aan deze wanden, vloertegels en een keuken? Nee dank je. Doe je mij ook geen plezier mee overigens.

Maar, na drie maanden klussen en kijken naar klussen zijn we dan eindelijk over en zie ik weer licht in mijn eigen agenda. Er moeten nog wel wat dingen gebeuren, zoals, inderdaad, enkele plinten en wat lampen, maar de noodzaak is weg. We moeten nog een kapstok kopen, maar dat doen we tegenwoordig lekker online. Niettemin heb ik wel besloten deze maand alles af te maken wat nog moet gebeuren om te voorkomen dat het nooit meer gebeurd.

Nu tijd voor rust. Althans, rust als in “niet hoeven te klussen”. Ik kan nu eens genieten van het uitzicht, de stilte en het mooie weer. Ik kijk naar links en zie:

Een perfect uitzicht om lekker bij te werken, maar ook om lekker bij uit te rusten en gewoon dom te kijken. En om nieuwe inspiratie op te doen natuurlijk. Nog een weekje werken en dan drie weken vakantie. Eindelijk.

4 Comments

  1. Thanks – blij dat alles over is en nu enigszins aan de kant is gepakt. Nog een weekje en dan even de laatste dingetjes, dan even 3 weken lekker relaxen. Kom gerust biertje doen als je in de buurt bent.

  2. Thanks, nou ja, het mooie van een drukke stad vind ik dat er vanuit je raam altijd wat te zien is. Hier is het genieten, maar ook in NYC op mijn hotelkamer kon ik prima een paar uur vertoeven met mensen kijken. Qua rust is dit wellicht wel aangenamer 🙂

Leave a Comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.